Muziek en Beeld

Muziek en beeld maken een afscheid pas echt persoonlijk. Dat ene nummer dat jullie altijd herinnert aan een specifiek moment. Of die ene foto van die bijzondere vakantie samen. Als we afscheid nemen van een geliefde, koesteren we de herinneringen die ons met hen verbinden. Muziek en beeld kunnen een mooie verwoording zijn van de verbondenheid die niet in woorden uit te drukken is.

Muziek voor een begrafenis of crematie: een lied voor elke herinnering

Muziek en beeld is een universele taal die emoties vertolkt als woorden tekortschieten. Het juiste nummer roept herinneringen op. De favoriete muziek weerspiegelt de persoonlijkheid van uw dierbare. Muziek maakt de uitvaart echt uniek en persoonlijk.

Herinneringen aan geliefde melodieën vermengd met momenten uit het leven van de overledenen kunnen een krachtig verlangen oproepen naar die kostbare ogenblikken. Muziek brengt de herinneringen tot leven. Zo wordt het afscheid ook een muzikaal eerbetoon.

Beelden voor de afscheidsdienst: een visueel eerbetoon

Naast muziek kunnen visuele elementen de afscheidsdienst verrijken. Beelden hebben de kracht om momenten vast te leggen die woorden soms niet kunnen beschrijven. Ze vertellen het verhaal van het leven van uw dierbare op een visuele manier. Foto’s van speciale momenten, gedeelde avonturen, en de mensen die belangrijk waren, worden tastbare herinneringen.

U kiest zelf welke foto’s en video’s u wilt delen. Wij integreren ze harmonieus met de muzikale selectie zodat muziek en beeld goed op elkaar zijn afgestemd. Bij Schuren Uitvaartzorg verzorgen we dit graag voor u, maar het kan juist ook fijn zijn om het zelf te doen. Ervaring leert dat het nabestaanden vaak wat afleiding biedt om zelf een mooi eerbetoon te maken.

Afscheid op afstand, dicht bij het hart met een livestream

Afscheid op afstand, dicht bij het hart met een livestream

Niet iedereen kan altijd fysiek aanwezig zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid van een livestream, zodat uw geliefden ‘op afstand’ kunnen deelnemen aan de plechtigheid. Dit maakt de afstand tussen u en uw dierbaren een klein beetje kleiner en het biedt de kans om toch samen het afscheid bij te wonen.

Daarnaast is het ook een optie om de afscheidsdienst op te nemen, zodat u hem later eventueel opnieuw kunt bekijken.

Tips voor muziek en beeld:

Tips voor muziek en beeld:

  • Er is een uitvaart top 100 waar alle bekende nummers op staan. Die kunt u gebruiken als inspiratie voor muziekselectie.
  • Heeft u oude foto’s die u wilt gebruiken in een beeldpresentatie? Wij helpen graag met het digitaliseren ervan.
  • Oude foto’s halen ook oude herinneringen op. Schrijf deze op om eventueel te gebruiken als toespraak.
  • Overweeg of u de livestream openbaar wilt delen of liever toegankelijk maakt voor genodigden.