Gedachtenisprentjes

Gedachtenisprentjes

Een gedachtenisprentje ook wel bidprentje genoemd, is een mooi aandenken voor de bezoekers van de uitvaart om mee te nemen naar huis en om de overledene mee te herinneren.

Een karakterschets, levensloop of favoriete uitspraak van de overledene met eventueel een foto.Een gedachtenisprentje kunt u zelf invullen. Uitvaartzorg Linne heeft een map met voorbeelden van gedachtenisprentjes. De uitvaartleider wil u hierover graag informeren. Kies een ontwerp wat u aanspreekt en voeg jullie verhaal toe op de kaart. Als men een rouwbrief heeft uitgekozen wordt vaak ook dezelfde afbeelding gebruikt op het bidprentje. Maar dat is ieder zijn of haar eigen keuze.

De invulling van een bidprentje is echter geheel vrij in te vullen: bij de één staat er, naast de gebruikelijke naam, geboorte- en overlijdensdatum, een uitgebreide levensloop op, bij de ander alleen een kort gedicht. Het is mooi als de tekst op de bidprent past bij de overledene en hoe deze in het leven stond. Voorbeelden voor gedichten kunt u vinden onder de rubriek rouwdrukwerk.

De gedachtenisprentjes maar ook de rouwbrieven worden bij Uitvaartzorg Linne in de eigen drukkerij samengesteld en gedrukt. Vooraf ontvangt u altijd een drukproef. Na goedkeuring door de familie worden de rouwbrieven en gedachtenisprentjes pas gedrukt.

Extra service.
Mochten er te weinig gedachtenisprentjes besteld zijn, wat wel eens voor kan komen, worden tijdens de dienst voor zover dit uiteraard in de mogelijkheden ligt de bidprentjes nog tijdens de dienst bijgedrukt. Er zijn er dan nooit te weinig. Een telefoontje door de uitvaartleider naar de Drukkerij is hiervoor voldoende.