Bloemen bij de uitvaart

Bloemen bij de uitvaart

Een bloemengroet als afscheid kan troostrijk zijn. Zowel in de dagen tussen overlijden en uitvaart als tijdens de uitvaart zelf. Tegenwoordig kunnen bijna alle bloemen in een rouwboeket worden verwerkt, afhankelijk van houdbaarheid. Naast symbool kan ook gekozen worden voor de lievelingsbloem van de overledene of een bloem passend bij het jaargetijde of lievelingskleur.

Uitvaartwinkel.
In de uitvaartwinkel kunt u onder de rubriek webshop bloemen diverse grafstukken bestellen. Hier vindt men ook voorbeelden voor teksten op de linten bij de bloemstukken.

De symboliek van bloemen.
In de loop van de geschiedenis hebben bloemen een bepaalde betekenis gekregen. De rode roos voor liefde, de aronskelk werd daarintegen vaak gezien als symbool van rouw en kwam vooral in rouwboeketten voor. De symboliek heeft overigens meestal ook een verwijzing. Voor de liefhebbers van symboliek staat hieronder de symboliek beschreven van veel bij de uitvaart gebruikte bloemen.

Aronskelk
De aronskelk richt zijn bloem omhoog naar de hemel. Het is een r.-k. symbool voor Maria. Het wit staat voor harmonie.

Chrysant
Symbool van de herfst.

Kersenbloesem
Symbool van de lente.

Lelie
Symbool van de onschuld.

Lelietje van Dalen
Symbool van Christus als brenger van het heil en het evangelie.

Roos
De roos heeft vele betekenissen, die allen te maken hebben met een rein en zondeloos leven. Ze duidt op schoonheid, liefde en de vergankelijkheid van het leven.

Viooltje
Symbool van de nederigheid.